Çocuklar (0-18) için Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı IV: Saha, Müze ve Doğal Miras Alanlarında Eğitim Uygulamaları



Kayıt Başvuru tarihleri:20-30 Ekim 2023
Kimler Başvurabilir
Kültürel Miras alanında aktif olarak çalışan ve çalışmalar yürüten uzman (kamu ya da özel sektör), öğretmen, akademisyen, lisansüstü araştırmacılar başvurabilir. Kültürel miras alanında çalışan uzmanları desteklemeyi hedefleyen çalıştay kapsamında alanda aktif olarak çalışmalar yürüten ve çalışan kişilere öncelik verilecektir.
Katılımcılara Notlar

  • Çalıştay dili Türkçe ve İngilizcedir. Simultane Çeviri olacaktır.
  • Çalıştaya katılım için kayıt formunun doldurulması gerekmektedir. Katılım ücretsizdir.
  • Kontenjan 90 kişi ile sınırlıdır.
  • Çalıştaya kayıt başvuruları alındıktan sonra katılım onayı için olumlu ya da olumsuz dönüşler mail yoluyla bildirilecektir.
  •  Kültürel miras alanında çalışan uzmanları desteklemeyi hedefleyen çalıştay kapsamında kayıtlarda, alanda aktif olarak çalışmalar yürüten ve çalışan kişilere öncelik verilecektir.
  • Katılımcılar, ikinci gün öğleden sonra eş zamanlı gerçekleşecek model atölyelerin ancak bir tanesine katılabileceklerdir. Atölyelerde simultane çeviri olmayacaktır.
  • Program,  yüz yüze olarak Ankara Bağ Evi‘nde gerçekleşecektir.

16-17 Kasım 2023

Çocuklar (0-18) için Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı IV: Saha, Müze ve Doğal Miras Alanlarında Eğitim Uygulamaları

Yer: Ankara Bağ Evi

Pınarbaşı Mahallesi, Şehit Hakan Turan Sokak No: 18     Keçiören- Ankara

Koç Üniversitesi VEKAM, 2019 yılında Çocuklar için (0-18) Kültürel Miras Çalışmaları  adı altında sürekliliği olan yapısı ve kapsamlı alt başlıklarıyla kültürel miras konusunda hem Türkiye’de hem de dünyada yapılan örnekleri sunarak, bu alanda çalışanlar için yeni fikirlerin oluşmasını ve sürdürülebilir kültürel miras eğitimini desteklemeyi hedefleyen bir çalıştay dizisi başlatmıştır.

2019 yılında ilki çocuklar için yapılan ve kültürel miras çalışmalarını genel bir perspektifle ele alan çalıştayın ikincisi, 29-30 Nisan 2021 tarihinde Öğretmen Odaklı Uygulamalar , üçüncüsü ise 2-3 Kasım 2022 tarihlerinde Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf  temasıyla gerçekleşmiştir.

Bu yıl 16-17 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşecek olan çalıştayın dördüncüsü Saha, Müze ve Doğal Miras Alanlarında Eğitim Uygulamaları temasıyla, kayıtlı katılımcılarla yüz yüze gerçekleşecektir.

Çalıştayda Almanya, Japonya, Danimarka ve Türkiye’den uzman konuşmacıların katılımıyla kültürel miras alanında çocuk, aile, okul, öğretmen eğitimleri, açık ve kapalı alan eğitimleri, doğal miras ile ilgili eğitimler, müze eğitimleri, uygulamalı alıştırma aktiviteleri gibi konu başlıkları ele alınacak ve bu kapsamda yapılan çalışmalar katılımcılara aktarılacaktır.

Çalıştayın ikinci günü öğleden sonra alanda çalışan uzmanlara örnek olabilecek eş zamanlı ve yüz yüze model atölye çalışmaları da gerçekleştirilecektir.

Çalıştaya kayıtlar kapanmıştır. İlginize teşekkür ederiz.

PROGRAM<<

ÖZET KİTABI <<

ATÖLYELER_HAKKINDA<<

KAYIT FORMU