ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ SEMİNER DİZİSİ

Ekim 5, 2020

VEKAM, bilimsel çalışmalar yürüten lisansüstü araştırmacıların araştırma süreçlerini iyileştirmek ve desteklemek amacıyla pek çok program yürütmektedir.

2020 Sonbahar döneminden itibaren Araştırma Yöntemleri kapsamında tematik olarak çeşitli konuları ele alan bir seminer dizisi hazırlamıştır. Bu seminerlerin özellikle Sosyal Bilimler alanında lisansüstü akademik çalışmalar yürüten araştırmacılara pratikte faydalanacakları bilgiler sağlaması hedeflenmektedir.

Alanında değerli çalışmalar yürütmüş akademisyenlerce verilen seminerler yaklaşık bir saat olmak üzere online olarak Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Etkinliklere kayıtlı dinleyiciler katılabilecektir. Her bir seminer için ayrı kayıt gerekmektedir. Etkinlik tarihleri yaklaştığında kayıt formları açılmaktadır.

17 Haziran  2021, 15.00

Verilerle Başa Çıkmak: Araştırma Verilerinin Yönetimi

Çiğdem Yıldırım, Koç Üniversitesi

Kayıt için tıklayınız >>

Bu seminerde araştırma veri yönetimi çerçevesinde aşağıdaki konulara yer verilecektir.

• Araştırma verisi, açık veri nedir?
  • Araştırma verilerinin türleri ve dosya formatları
  • Dosya yapısı, isimlendirme yöntemleri ve BeniOKu dosyaları
  • Veri depolama ve yedekleme çözümleri
  • Veri Yönetim Planı hazırlama