KOLOMBİYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: TÜRKİYE’DE ALTI VERİMLİ YIL

Koç Üniversitesi VEKAM’ın 2014 yılında başlattığı aylık konferanslar kapsamında güz döneminin ikinci konuşması birçok farklı dilde basılmış 27 kitabı bulunan ve halen Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Juan Alfredo Pinto Saavedra tarafından gerçekleştirilecektir. Konuşmada Kolombiya’nın iktisadi ve idari gelişimi ile kültürü üzerine bilgiler verilecek, Kolombiya Üniversiteleri ile gerçekleştirilebilecek işbirliklerine değinilecektir.

İngilizce dilinde verilecek olan konferansta simultane tercüme olacaktır.

Konuşmacı Hakkında: Büyükelçi Juan Alfredo Pinto Saavedra

Halen Kolombiya’nın Türkiye Büyükelçisi olarak görev yapmanın yanısıra Gürcistan, İran ve Pakistan’dan sorumlu Büyükelçi görevini de yürütmektedir. İktisatçı kimliğini ve Tarımsal İşletme Yönetimi konusunda çalışmalarını Kolombiya Ekonomisi ve özel sektör finansmanı alanındaki uzmanlığıyla tamamlamaktadır. Geçmişte Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakan Yardımcılığı, İktisadi Kalkınma Bakanlığı (e), Kolombiya Cumhuriyeti Parlamentosunda Milletvekilliği, Kolombiya Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (ACOPI) Başkanlığı, Latin Amerika KOBİ’ler Konfederasyonu – CLAMPI Başkanlığı, ve Bogota Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Kariyeri boyunca özel kuruluşlar, üniversiteler, STK’lar, iş dünyasından gruplar ve finans kurumları da dâhil olmak üzere 60’tan fazla kurumun yönetim kurulunda görev yapmıştır. Ayrıca İngilizce, Hintçe ve Türkçe’ye çevrilen 27 kitap kaleme almış ve yayınlamıştır.