Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve  The Skiliter Centre for Ottoman Studies, Newnham College, University of Cambridge Osmanlı Dönemi Anadolusunun Sosyo -Ekonomik tarihi üzerine 3 yıllık ortak bir proje geliştirme kararı almışlardır.

Proje Hastalıklar ve Felaketler (insan yapımı ve doğal felaketler) , Ticaret ve Üretim ve Sosyal Hayat temaları altında oluşturluan sempozyum serileri düzenlenerek tamamlanmıştır. Projenin ilk sempozyumu 2016 yılında İngiltere’de,  Osmanlı Anadolusu’nda Hastalıklar ve Felaketler temasıyla The Skiliter Centre for Ottoman Studeis, Newnham College Cambridge Üniversitesi’nde,  2017 yılında Ankara’da Osmanlı Anadolusu’nda Ticaret ve Üretim temasıyla Koç Üniversitesi VEKAM’da, 2018 yılında Sosyal Hayat teması ile yine  Ankara’da Koç Üniversitesi VEKAM’da gerçekleştirilmiş ve tamamlanmıştır.

3 yıl süren proje kapsamında düzenlenen sempozyumların bildiri kitapları yayınlanacaktır.