Kent tarihi araştırmalarında birincil kaynakların öneminden yola çıkarak hazırladığımız bu eğitim programı kapsamında; arşiv materyalleri, arkeolojik ve etnografik eserler ile mimari eserler ve anıtlar olmak üzere birincil kaynaklar, dört farklı modülde ele alınacaktır.
Eğitim programının; kent araştırmaları alanında çalışmalar yürüten araştırmacılar için tarihsel düşünme becerilerini geliştirme, araştırmadaki zaman, mekân ve insan unsurları arasındaki ilişkiselliği ortaya çıkarabilme; birincil kaynaklara ulaşma, bu kaynakları değerlendirme ve etkin kullanabilme konularında gerekli becerileri kazandırması hedeflenmektedir.
Programın ilk günü, belirlenen kaynak türleri çerçevesinde konuların ele alınacağı seminerlerden, ikinci günü ise katılımcılar ile birlikte gerçekleştirilecek atölye çalışmalarından oluşmaktadır.
Katılımcılar,
Katılımcılardan eğitime katılmadan önce sunulacak rehberleri inceleyerek gelmeleri beklenmektedir.
Katılımcılar, her bir atölye için belirlenen konularda birincil kaynakları araştırıp atölyeye katılım sağlayacaktır. (Katılımcılar hazırlıklarına ilişkin dokümanları çıktı alıp yanlarında getirebilirler.)
Katılımcılar ihtiyaç duymaları durumunda kişisel bilgisayarları ile katılım sağlayabilirler, gereksinim duydukları ek malzemeleri (kalem, kağıt, post-it, marker vb) yanlarında getirebilirler.
*Programı tamamlayan katılımcılara sertifika verilecektir.