Yaz Okulu // Osmanlı Arşiv Kaynaklarını Okumak ve İncelemek

İlki 2016’da Amman’da, ikincisi 2017’de Beyrut’ta gerçekleştirilen, Osmanlı Arşiv Kaynaklarını Okumak ve İncelemek konulu yaz okulunun üçüncüsü 3-9 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecektir. Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), Fransa Yakın Doğu Enstitüsü (IFPO) ve Türk, Osmanlı, Balkan ve Orta Asya Çalışmaları Merkezi’nin (CETOBaC (EHESS) organize ettiği beş günlük yaz okulu programında Anadolu, Ortadoğu ve Balkan coğrafyasına ait Osmanlıca el yazması kaynaklar incelenecek ve kaynak türleri, terminoloji, temel araştırma araçları üzerinde durulacaktır. Bu kapsamda lisansüstü araştırmacılara, araştırma projeleri çerçevesinde bu kaynakları kullanmak için gerekli becerilerin kazandırılması, yürütülmekte olan araştırmaların tanıtılması ve bu alanda çalışmalar yapan araştırmacıların bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunması hedeflenmektedir.

Etkinlik kapalı grup eğitim programı olup, başvurular için açılan çağrı 15 Mayıs 2018 tarihi itibariyle kapanmıştır. Program daha sonra yayımlanacaktır.