Osmanlı Anadolusu’nda Toplumsal ve Kültürel Yaşam Sempozyumu

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Cambridge Üniversitesi Skilliter Osmanlı Çalışmaları Merkezi, Osmanlı Dönemi Anadolusunun Sosyo -Ekonomik tarihi üzerine 3 yıllık ortak bir proje geliştirme kararı almışlardır. Proje, Hastalıklar ve Felaketler (insan yapımı ve doğal felaketler) , Ticaret ve Üretim, Toplumsal ve Kültürel Yaşam temaları altında oluşturulan sempozyum dizilerinden oluşmaktadır.

Projenin ilk sempozyumu Osmanlı Anadolusunda Hastalıklar ve Felaketler temasıyla 18-19 Mart 2016 tarihinde Skiliter Osmanlı Çalışmaları Merkezi tarafından Cambridge Üniversitesi’nde, Ticaret ve Üretim temasıyla 28-29 Eylül 2017 yılında Koç Üniversitesi VEKAM tarafından Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Projenin son sempozyumu olan Osmanlı Anadolusu’nda Toplumsal ve Kültürel Yaşam teması ise 12-13 Aralık 2018 tarihlerinde yine Ankara’da Koç Üniversitesi VEKAM tarafından gerçekleştirilecektir.

Koç Üniversitesi VEKAM ve Cambridge Üniversitesi, Skilliter Osmanlı Çalışmaları Merkezi işbilriği ile hazırlanan Osmanlı Anadolusu’nda Toplumsal ve Kültürel Yaşam Sempozyumu’nun tüm araştırmacılar için yararlı olacağına inanıyor ve bu sempozyumu Ankara’da gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz.

Detaylı Program İçin <<

Özet Kitabı için <<