Mini Sergi: Yeni Toplum Yeni Çocuk

Nisan 24, 2023

23 Nisan 2023

Yer: Koç Han, Çankırı Caddesi No:7 Altındağ-Ankara

Öğretmen Rasim Kaygusuz’un çocuklara okumayı öğretmek ve sevdirmek için yazdığı 10 hikâye kitabından oluşan serinin ana karakteri, 1968 yılından beri milyonlarca çocuğun ilk okuduğu kitabın kahramanı olan ve çok sevilen Cin Ali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda VEKAM’ın Koç Han binası vitrininde sevenleriyle buluşuyor. Koç Üniversitesi VEKAM ve Cin Ali Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliği ile Koç Han vitrinlerine taşınan sergide, Cin Ali Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 2022 yılında açtığı “Yeni Toplum Yeni Çocuk” sergisinden kesitler yer alıyor. Sergi, Temmuz sonuna görülebilecek.

Koç Holding kurucusu Vehbi Koç tarafından İsviçreli-Avusturyalı mimar Ernst Arnold Egli’ye inşa ettirilen Koç Han, Egli’nin tasarladığı nadir ticari binalardandır. Koç Üniversitesi tarafından VEKAM’ın kullanımına tahsis edilen binanın giriş kat ön cephesinde oluşturulan sergileme alanında VEKAM’ın geçmiş yıllarda açılan sergileri ve tematik sergiler iyeniden işlevlendirilen alanda ilgilileri ile buluşmaktadır.