Osmanlı Andolusunun Sosyo Ekonomik Tarihi: Hastalıklar ve Felaketler

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve  Skiliter Centre for Ottoman Studies, Newnham College, University of Cambridge Osmanlı Dönemi Anadolusunun Sosyo -Ekonomik tarihi üzerine 3 yıllık ortak bir proje geliştirme kararı almışlardır. Proje Hastalıklar ve Felaketler (insan yapımı ve doğal felaketler) , Ticaret ve Üretim, Sosyal Hayat temaları altında oluşturluan konferans dizisilerinden oluşmakktadır.

Projenin ilk konferansı Osmanlı Anadolusunda Hastalıklar ve Felaketler 18-19 Mart 2016 tarihinde the Skiliter Centre for Ottoman Studeis, Newnham College Cambridge Üniversitesinde gerçekleşecektir. Proje kapsamında Ticaret ve Üretim 2017 yılında Ankara’da ve Sosyal Hayat teması ise 2018 yılında yine Ankara’da Koç Üniversitesi VEKAM tarafından gerçekleştirilecektir.

Koç Üniversitesi VEKAM ve Skiliter Centre for Ottoman Stuides Osmanlı Anadolusunda Hastalıklar ve Felaketler programını paylaşmaktan mutluluk duyar.