SERGİ // SİVİL MİMARİ BELLEK ANKARA: 1930-1980 SERGİSİ İZMİR’DE ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR!!!

TÜBİTAK’ın desteğiyle Başkent Üniversitesi bünyesinde yürütülen Ankara’da 1930 -1980 yılları arasında Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi , Koç Üniversitesi VEKAM tarafından 2012 yılından bu yana tartışma programları, sergiler ve çeşitli yayınlar ile desteklemektedir.

Proje kapsamında  Ankara’da 1930-1980 yılları arasında yapılan ve  şimdiye dek göz ardı edilmiş bulunan konut yapılarına dikkat çeken, bu yapıların ve mimarlarının bilinir olmasını sağlayan ve kullanıcıları aracılığı ile yeniden üretim süreçlerinin paylaşılması amaçlayan “Sivil Mimari Bellek Ankara 1930- 1980”  sergisi Ankara ve İstanbul’dan sonra 21 Eylül’de İzmir Mimarlar odası ev sahipliğinde  Mimarlık Merkezi’nde ilgilileriyle buluştu. 21-30 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olması planlanan sergi süresi gördüğü ilgi üzerine uzatıldı. Mimarlık Haftasında da açık kalacak olan sergi 6 Ekim tarihine kadar gezilebilir!