OSMANLI ANADOLUSU’NDA TİCARET VE ÜRETİM SEMPOZYUMU

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Cambridge Üniversitesi  Skiliter Centre for Ottoman Studies Araştıma Merkezi arasında 2016 yılında Osmanlı Dönemi Anadolusunun Sosyo -Ekonomik tarihi üzerine 3 yıllık ortak bir proje geliştirme kararı alınmıştır.

Projenin ilk sempozyumu Hastalıklar ve Felaketler (insan yapımı ve doğal felaketler) teması altında  18-19 Mart 2016 tarihinde the Skiliter Centre for Ottoman Studeis, Newnham College Cambridge Üniversitesinde gerçekleşmiştir. Proje kapsamında Ticaret ve Üretim ile Sosyal Hayat temaları altında yapılacak olan sempozyumlar Koç Üniversitesi VEKAM tarafından 2017 ve 2018 yıllarında Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda Osmanlı Anadolusunda Ticaret ve Üretim başlıklı uluslararası Sempozyum 28-29 Eylül 2017 tarihleri arasında Koç Üniversitesi VEKAM bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Bağ Evi’nde gerçekleştirilecektir.

İki gün sürecek sempozyuma, Prof. Dr. Metin Coşgel (Connecticut Üniversitesi), Prof. Dr. Mehmet Öz (Hacettepe Üniversitesi), Doç. Dr Yücel Terzibaşoğlu (Boğaziçi Üniversitesi), Prof.Dr. Suraiya Faroqhi (İbn Haldun Üniversitesi), Dr. Kate Fleet ( Cambridge University),Yrd. Doç. Dr Ö. Faruk Bölükbaşı (Bilecik Üniversitesi), Doç.Dr. Margaret Venzke (Stetson Üniversitesi), Doç.Dr. Yonca Köksal (Koç Üniversitesi) , Mehmet Polatel (Koç Universitesi), Prof, Özer Ergenç (Bilkent Üniversitesi),Prof. Dr. Elena Frangakis-Syrett (CUNY), Dr Marc Aymes (CETOBaC – EHESS), Doç. Dr. Hülya Canbakal (Sabancı Üniversitesi), Doç.Dr. M. Erdem Kabadayı (Koç Üniversitesi) gibi konularında uzman akademisyenler konuşmalarıyla katkıda bulunacaklardır.

İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleşecek Sempozyumda simultane tercüme olacaktır.

PROGRAM <<