Açık Erişim ve Arkeoloji Bilimi Bağlamında Juliopolis Projesi

Eylül 30, 2024

Günümüzde arkeoloji biliminin açık erişim yaklaşımı doğrultusunda açık bilim uygulamaları ile yeni araştırmalar için ufuk açıcı bir şekilde ivme kazandığı görülmektedir. Koç Üniversitesi VEKAM ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi tarafından desteklenen Juliopolis Projesi kapsamında antik kentin zenginlikleri günümüz teknolojisiyle yürütülen çalışmalar sayesinde yeni araştırmalara olanak sağlamaktadır. Proje aynı zamanda uluslararası standartlarda oluşturduğu dijital arşiv ve ilk bulguların paylaşıldığı e-kitap çalışması ile arkeolojik mirasın tüm insanlığın erişimine sunulduğu açık erişim prensibini benimseyerek ilerlemektedir. Açık Erişim Haftası vesilesiyle düzenlenecek bu etkinlikte Juliopolis projesi kapsamında açık ve şeffaf paylaşım ilkesiyle yürütülen çalışmalar ile projenin açık bilim uygulamaları açısından gelecek potansiyeli değerlendirilecektir.
Açık Erişim ve Arkeoloji Bilimi Bağlamında Juliopolis Projesi

22 Ekim 2024, Zoom
13.30 Açılış
Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Koç Üniversitesi VEKAM