VEKAM İÇERİKLERİNDEN BU HAFTA SİZLER İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

11 Mayıs 2020 - 15 Mayıs 2020
Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM)

Bu haftanın teması Mimari Bellek ve Ankara !

Başkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nuray Bayraktar başkanlığında yürütülen, TÜBİTAK ve Koç Üniversitesi VEKAM tarafından desteklenen “Ankara’da 1930 - 1980 yılları arasında Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi“, 2013-2015 yılları arasında çalıştaylar, sergiler ve yayımlanan kitaplarla desteklendi.

Ankara’da 1930-1980 Yılları Arası Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi, 2019  TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’nü kazandı. Proje bulgularını içeren Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980 adlı kitabın ikinci baskısı yayımlandı.

Makale:

Ankara’daki (İş Bankası) İkramiye Evleri , Umut Şumnu <<

Sergi:  Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980

Sergi Kataloğu <<

Sergi Tanıtım Filmi <<

Koleksiyon: Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980 Yapı Envanteri

Koleksiyon Hakkında <<

Koleksiyonu İncelemeye Başla <<

E-Kitap

Sivil Mimari Bellek Ankara projesinin sonunda ayrı bir proje olarak Prof. Nuray Bayraktar, Prof. Elvan Altan ve Dr. Umut Şumnu yürütücülüğünde başlatılan  Ankara’da İz Bırakan Mimarlar projesi, Ankara’da mevcut çok sayıda kamu ve konut yapısının tasarımcıları olarak bilinen, ancak sınırlı bir araştırmaya konu edilen ve haklarında yapılmış sınırlı yayın olan mimarları araştırmayı hedeflemektedir. Proje kapsamında düzenlenen ilk iki panel e-kitap olarak satışa sunulmuştur.

Ankara’da İz Bırakan Mimarlar: Demirtaş Kamçıl – Rahmi Bediz <<

Ankara’da İz Bırakan Mimarlar II: Vedat Dalokay – Nejat Tekelioğlu <<