VEKAM, 2019 HERITAGE İSTANBUL FUARINDA !

11 Nisan 2019 - 13 Nisan 2019
Hilton Bosphorus İstanbul Convention & Exhibition Center/ İstanbul

Heritage İstanbul Restorasyon, Arkeoloji Müzecilik Teknolojileri Fuarı & Konferansı; her yıl Kültürel Miras ile ilgili tüm sektör yöneticileri ve çalışanları ile birlikte ilgili Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri , Arkeologlar, Mimarlar, Restoratör ve Konservatörler, Eğitim Kurumları, ilgili sahada gerekli teknik ekipman ve malzeme tedarikçileri ile Müze Profesyonelleri gibi birbirinden farklı bir çok alandan katılımcı ve ziyaretçiyi bir araya getirmektedir.

2019 Heritage İstanbul Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik Teknolojileri Fuarında,  katılımcı olarak yer alacak olan Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM); fuar süresince Akademisyenler, Araştırmacılar, Lisans-Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri, Üniversiteler, Kurumlar ve Sektör dahilinde faaliyet gösteren firmalar ile birebir görüşüp kendisini tanıtmayı  ve mevcut bağlarını güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Günümüze kadar çıkartılmış tüm yayınları, tanıtım filmleri ve etkinlik – proje temelli broşürleri  ile standını oluşturacak olan VEKAM’ın, bir önceki yılda olduğu gibi yüksek düzeyde ilgi göreceği, yayınları hakkındaki geri dönüşler ile   en çok bilgi destek ihtiyacı duyulan alanlar ve yoğun ilgi gören yayınlarını belirleyebilme fırsatı bulacağı düşünülmektedir.

Ayrıca VEKAM Fuarda 12 Nisan 2019 tarihinde 16.00- 18.00 arası "Kültürel Bellek Kuruluşlarında Üstveri (Metadata) Çalıştayı” isimli bir etkinlik de  gerçekleştirecektir. Çalıştayda çeşitli materyal türlerine ait üstveri oluşturma ve standartlar konusu ele alınacak ve katılımcılarla birlikte örnek uygulamalar yapılacaktır.

Çalıştay programı için >>