Cumhuriyet Kurulurken Ankara'da Çocuk Olmak

Vehbi Koç Vakfı Ankara Bağ Evi ve Çağdaş Drama Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Müzeleri işbirliğiyle hazırlanan Cumhuriyet Kurulurken Ankara’da Çocuk Olmak projesi, Keçiören İlçesi’nde bulunan 10- 12 yaş grubu öğrencilerin  drama yöntemi ile  Cumhuriyetimizin kurulma aşamasında (1920-1923) Ankara’da kültürel yaşam konusunda bilgi edinmeleri, ortak kültürel değerlere sahip çıkmaları, yaşadıkları şehirle ilgili bir algı oluşturmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Gerçekleştirilen eğitim faaliyetleriyle, drama yöntemi ile birlikte özellikle uzaktan öğrenme yöntemleri olan gösterimler, sergiler, yüz yüze öğrenmede kullanılan öğretme biçimlerinden elle yoklama, çizim yapma, heykel, oyuncak ve giysi yapma etkinliklerinden yararlanılmakta ve öğrencilerin oyunlar, canlandırmalar aracılığı ile bilgiyi kendilerinin oluşturması, ziyaretçi değil üretken, yaratan, ortaya çıkaran ve ortaya çıkardığını sergileyen olmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

20 kişilik 7 farklı grupla 4 haftalık süreçlerde gerçekleştirilecek olan  atölyeler haftada 1 gün 13:30-16:00 saatleri arasında 30 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecektir.

Cumhuriyet Kurulurken Ankara’da Çocuk Olmak Atölyesi Haftalık Programı

• 1.Hafta : Cumhuriyet Kurulurken Ankara’da Günlük Yaşam