BU HAFTA VEKAM ÇEVRİMİÇİ İÇERİKLERİNDEN SİZLER İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

04 Mayıs 2020 - 08 Mayıs 2020
Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM)

Bu haftanın teması Haritalar!

Tekrar görüşeceğimiz güne kadar VEKAM çevrimiçi içeriklerinden sizler için derlediklerimiz;

Makale:

• VEKAM’ın yılda iki kere yayımladığı hakemli ve disiplinlerarası Ankara Araştırmaları Dergisi’nden Ankara 1924 Haritası üzerine Gökçe Günel ve Ali Kılcı tarafından kaleme alınan bir makale;

Ankara Şehri 1924 Haritası: Eski Bir Haritada Ankara’yı Tanımak <<

Konferans:

• VEKAM aylık konferansları kapsamında Doç.Dr. Erdem Kabadayı tarafından 2019 yılında verilen Osmanlı İmparatorluğu’nda Ulaşım ve Yerleşim Dinamiklerini Sayısal Beşeri Bilimler Yöntemleri ile Yeniden Çalışmak  Konferansı;

Osmanlı İmparatorluğu’nda Ulaşım ve Yerleşim Dinamiklerini Sayısal Beşeri Bilimler Yöntemleri ile Yeniden Çalışmak<<

Koleksiyon:

VEKAM Ankara Harita ve Plan Koleksiyonu

Koleksiyonda yer alan haritalar, Ankara ve çevresinin idari, politik ve coğrafi konumu, erken dönemlerden günümüze kadar izlenebilir kılarken, başkentin planlama süreci Cumhuriyet Dönemi’ne ait harita, plan ve haritalardan takip edilebilir.

Koleksiyon Hakkında <<

Koleksiyonu İncelemeye Başla <<

Öneri Kitap:

Haritalarda Ankara

Yayına Hazırlayan :         Gökçe Günel

Dili :                                   Türkçe, İngilizce

Yayınevi:                           Koç Üniversitesi VEKAM

Yayın Yılı

2017

Gökçe Günel’in tarafından yayına hazırlanan kitapta, yabancı ve yerli seyyahların kitaplarında ve ansiklopedilerde bulunan, Ankara'nın unutulmuş çeşitli harita ve planlarından bazılarına; Ankara'nın çeşitli ilçe ve köylerinin büyük ölçekli haritalarına; 2000'li yıllara kadar Harita Genel Komutanlığı tarafından üretilen çeşitli ölçeklerdeki haritaların yanı sıra VEKAM başta olmak üzere bazı özel koleksiyonlardan seçkilere yer verilmektedir. Kronolojik olarak başkent Ankara'nın, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e kentsel gelişimini gösteren bir belgeseli olarak düşünülen ve tasarlanan bu kitap ile kentin, araştırmacıların faydalanabileceği bir envanteri çıkarılmaya çalışılmıştır. Ancak kitapta yer almayan veya ulaşılamayan başka Ankara haritaları da mevcuttur.