BAŞKENTLİ: OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E ANKARA’DA SOKAK VE İNSAN SERGİSİ 16. ULUSLARARASI TÜRK SANATLARI KONGRESİNDE!

04 Ekim 2019 - 18 Ekim 2019
Hacettepe Üniversitesi

İlki 1959 yılında, Ankara’da merhum Prof. Dr. Suut Kemal Yetkin önderliğinde düzenlenen Uluslararası Türk Sanatları Kongresi’nin 16.’sı, 60 yıl sonra yeniden Ankara’da, Yetkin’in Sanat Tarihi Bölümünü kurduğu Hacettepe Üniversitesi, Beytepe yerleşkesinde 3-5 2019 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Kongrede,  VEKAM tarafından ilk olarak 2014 yılında Türk - Amerikan Derneği'nde açılan, Küratörlüğünü Murat Akar'ın yaptığı, Koç Üniversitesi VEKAM ve Nezih Başgelen Koleksiyonundaki fotoğraflardan  derlenen   Başkentli: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Ankara’da Sokak ve İnsan sergisi daha çok kale görünümleri, kentsel gelişimi ve kamu yapılarının fotoğrafları ile tanınan Ankara’da  yaşayan, sokaklarında dolaşan, etrafına bakınan, fotoğrafçıya poz veren , malını satmaya çalışan günlük yaşamı içindeki Başkent’liye dikkat çekiyor.

Sergi,  Hacettepe Üniversitesi’nde 18 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kongre Programı <<