Ankara'da İz Bırakan Mimarlar Projesi

Proje Yürütücüleri: Prof. Dr. Nuray Bayraktar , Başkent Üniversitesi

Prof. Dr. Elvan Altan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi, Umut Şumnu, Başkent Üniversitesi

Ankara'da İz Bırakan Mimarlar projesi, Başkent Üniversitesi tarafından 2013 yılında başlatılan, TÜBİTAK ve VEKAM’ın destek verdiği ve mimarlık çevresinde oldukça ilgi gören Sivil Mimari Bellek projesinin çıktısı niteliğinde ayrı bir proje olarak gerçekleştirilmektedir.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Başkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü işbirliği ile Ankara’da mevcut çok sayıda kamu ve konut yapısının tasarımcıları olarak bilinen, ancak sınırlı bir araştırmaya konu edilen ve haklarında yapılmış  yayın sayısı oldukça sınırlı olan mimarların mimarlık serüvenlerini ortaya çıkarmayı  amaçlayan ve üç yıl sürmesi planlanan proje ile düzenlenen panel serileriyle Ankara’da tasarladıkları kamu ve konut yapıları ile özel bir önemi hak eden mimarların mimarlık gündemine taşınması hedeflenmektedir. Proje sonunda düzenlenen panellerin e- kitap olarak yayına dönüştürülmesi ve bir arşiv oluşturularak araştırmacıların kullanımına açılması hedeflenmektedir.

DEVAM EDEN PROJELER

JULİOPOLİS ANTİK KENTİ İNSAN İSKELET KALINTILARININ BİYOARKEOLOJİK AÇIDAN İNCELENMESİ PROJESİ

Proje Yürütücüsü:         Dr. Öğr. Üyesi Ali Metin Büyükkarakaya, Hacettepe Üniversitesi

İNCELE