ANKARA'DA İZ BIRAKAN MİMARLAR: DEMİRTAŞ KAMÇIL-RAHMİ BEDİZ

Sayfa Sayısı: 202
ISBN: 978-605-9388-15-3
Price:

Başkent Üniversitesi ve VEKAM ortaklığıyla 2017 yılında başlayan Ankara'da İz Bırakan Mimarlar panel serisinin ilki olan Demirtaş Kamçıl-Rahmi Bediz konulu panel içeriği e-kitap olarak piyasaya sunulmuştur.

Ankara’da mevcut çok sayıda kamu ve konut yapısının tasarımcıları olarak bilinen, ancak sınırlı bir araştırmaya konu edilen ve haklarında yapılmış sınırlı yayın olan Demirtaş Kamçıl–Rahmi Bediz ikilisinin mimarlık serüvenini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen  panelde ve ardından hazırlanan e-kitapta; tasarladıkları kamu ve konut yapıları ile özel bir önemi hak eden bu “mimarlara” ilişkin bir araştırma/belgeleme yapılmış ve elde edilen bulgular sunulmuştur.

Kitaptaki Yazılar:

1950 - 1970 Arası Dünya Mimarlığına Genel Bir Bakış

Prof. Dr. Esin Boyacıoğlu, Gazi Üniversitesi

Demirtaş Kamçıl-Rahmi Bediz: Çarşı, Pasaj ve İşhanı Yapıları

Araş. Gör. Dr. Selin Çavdar Sert, Gaziantep Üniversitesi

Türünün İlk Örneği: Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlük ve Televizyon Tesisleri Binası

Cem Dedekargınoğlu

Mintrak Konut Kooperatifi: Üretimden Mimari Kültüre Bir Model Olarak Yüzyıl Ortası Konut Bloğu Örneği

Öğr. Gör. Sıla Karataş Başoğlu, Çankaya Üniversitesi

Demirtaş Kamçıl-Rahmi Bediz Arşivine Bakmak